Bitcoin og andre kryptovalutaer stuper – Er det nå alle kryptovalutaer skal falle til null?

29.03.2018 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com lansert våre helt nye og spennende tekniske analysetjenester for kryptovalutaer og trading i disse på KryptoValutaTrading.com.

Både bitcoin og andre kryptovalutaer raser i påskeuken og Bitcoin (BTC) er torsdag i påskeuken ned med hele 5,92 prosent til USD 7,477.10.

Andre kryptovalutaer stuper tilsvarende mye torsdag, og Bitcoin cash (BCH) stuper 12,46 prosent, Ethereum (ETHEREUM) er ned 8,38 prosent, Litecoin (LTC) faller 8,66 prosent så det stuper det meste av kryptovalutaer her i dag.

Men hva er så bakgrunnen for det kraftige fallet for kryptovaluter i dag og i uken som har gått?

Vel, det har uten tvil sammenheng med nyheter den seneste tiden om at flere store teknologigiganter som Twitter, Facebook og Google nå vil forby annonser for kryptovaluta.

Seneste ute med forbud mot annonser for kryptovaluta var Twitter, og som startet nå tirsdag denne uken. Bitcoin stupte syv prosent etter nyheten. I dag stuper så både bitcoin og andre kryptovalutaer videre, og med bitcon ned rundt fem prosent til USD 7,477.10.

Fra før så har videre nå nylig Facebook begrenset krypto-relaterte annonser, mens Google annonserte et forbud som trer i kraft i juni.

Twitter følger nå altså i fotsporene til andre teknologigiganter og forbyr annonser for kryptovaluta – selv om Twitter-sjefen selv har troen.

Twitter er det foreløpig siste mediet som vil forby annonser for kryptovaluta, melder Reuters.

Fra før har både Facebook og Google meldt at de vil forby annonser for alt som har med kryptovaluta å gjøre.

Forbudet gjelder først og fremst såkalte ICO-er, men kommer også til å ramme handelssteder for kryptovaluta og andre tjenester knyttet til kryptovaluta.

Det er ikke lenge siden Twitter lovte å ta et krafttak mot kryptorelaterte kontoer som har «samarbeidet» på bedragers vis.

Nå går de enda lengre enn det, og kopierer i stor grad forbudene som Facebook og Google har innført tidligere.

Kryptovalutaen bitcoin falt over 7 prosent mandag til under 8.000 dollar og endte opp på en verdi som tilsvarer rundt 60.000 norske kroner.

Det betyr at 42 prosent av verdien til bitcoin har blitt skrellet av siden nyttår.

Da Facebook gikk ut med at de ville forby kryptovaluta i januar, falt prisen på bitcoin hele 12 prosent.

Vitalik Buterin, grunnleggeren av Ethereum, har advart mot at kryptovalutaer kan falle til nær null.

Twitter-sjefen har troen

Men Spencer Bogart, partner i Blockchain Capital, påpeker at Twitter-sjef Jack Dorsey stiller seg positiv til kryptovalutaer som bitcoin.

– Jack Dorsey har helt klart stor tro på krypto, så jeg ville lest mellom linjene på hvilket som helst annonsert forbud.

Dorsey, som er toppsjef for både Twitter og Square, tror bitcoin kommer til å stå igjen som den eneste globale valutaen innen de neste ti årene.

Dorsey har selv investert mye i bitcoin fordi han tror valutaen blir en hverdagsmynt, som man kommer til å betale for kaffe og mat med.

Dorsey innrømmer at bitcoin per i dag har utfordringer:

– Det går tregt og er dyrt, men når flere og flere bruker det, så kommer de tingene til å bli borte, sier Dorsey til avisen.

Vi anbefaler også å lese artikkelen her i fra 07.12.2017 av sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen: «Bitcoin fristende, men også farlig«

Vi anbefaler også å lese her i fra 17.01.2018 en artikkel hos E24: «DNBs blokkjedeekspert: – Bitcoin skal gjerne først ned på 2.000 dollar – men den når nok 30-40.000 dollar i løpet av fem år«

Her et utdrag av artikkelen og med intervju av DNBs blokkjedeekspert Lasse Meholm hos E24 den 17.01.2018:

Lasse Meholm har arbeidet med blokkjedeteknologi i flere år i både DNB og Nordea, og har stor tro på både bitcoin og andre kryptovalutaer.

– Mange hadde sett for seg en korreksjon på nyåret. Jeg tror bitcoin skal helt ned til 2.000 dollar i løpet av 2018, sier Lasse Meholm, som er partner for digitalisering av Wealth Management i DNB og jobber med bankens blokkjedesatsing.

Han er ikke overrasket over korreksjonen som farger kryptomarkedet rødt i disse dager.

På lang lang sikt tror han imidlertid bitcoin og andre store kryptovalutaer vil stige til nye høyder.

– Jeg tror bitcoin skal opp igjen, og den når nok 30-40.000 dollar i løpet av fem år, sier han til E24.

Les hele saken i fra 17.01.2018 hos E24.no her..

Vi har så her hos vår nye satsning av Aksjeanalyser.com med KryptoValutaTrading.com, og hvor vi ukentlig vil komme med tekniske analyser og nyhetssaker rundt de mest populære og største kryptovalutaene, ja så har vi altså her i dag sett nærmere på bitcoin.

Vi var veldig tidlig ute med positive analyser av bitcoin hos Aksjeanalyser.com, og allerede her den 12. desember 2014, altså for godt over tre år siden nå: «Skal Bitcoin kursen til himmels igjen?»

Den gang var bitcoin rundt USD 350.00, mens den i dag, og til tross for å ha stupt siden toppen ved USD 20,000 i desember 2017, og til i dag rundt USD 7,477 (og da har stupt med over 60 prosent siden toppen i desember 2017).

Ja så er bitcoin fremdeles opp med vanvittige cirka 2.000 prosent siden vi hos Aksjeanalyser.com begynte å ha en lang rekke positive analyser av bitcoin i disse nå godt over tre årene som har gått siden vi startet med å følge og ha tekniske analyser og omtaler av bitcoin.

Så det er mange der ute som fortsatt sitter med enorme gevinster og har tjent seg rike på bitcoin i disse seneste vel tre årene, og hvor bitcoin fremdeles er opp med vanvittige cirka 2.000 prosent i løpet av de seneste vel tre årene.

Vi har så i dag hos Aksjeanalyser.com og vår nye satsning med analysesidene her på KryptoValutaTrading.com sett nærmere igjen i dag på bitcoin, og som nå altså har stupt med rundt 60 prosent siden toppen i desember 2017 da prisen var rundt USD 20,000 per bitcoin og til nå i dag rundt USD 7,477.

Snur det snart opp igjen nå eller skal kanskje Lasse Meholm, og som er partner for digitalisering av Wealth Management i DNB og jobber med bankens blokkjedesatsing, få rett i sin spådom i januar 2018, og hvor han uttalte at han trodde den gjerne skulle falle helt ned i mot USD 2.000 i løpet av 2018, men at den så gjerne kan stige helt opp i mot USD 30,000-50,000 om en fem års tid?

Eller skal alle de som nå seneste årene har spådd både bitcoin og alt av kryptovalutaer i null nå endelig kunne glede seg over å ha fått rett i sine uttalelser, spådommer og dommedagsprofetier rundt bitcoin og kryptovalutaer generelt?

Selv tror vi, og deler synet til både Twitter sjefen og DNBs Lasse Meholm, at om noen år så er det gjerne bitcoin som var først ute som kryptovaluta, og som også vil stå igjen som vinneren.

Vi deler DNBs Lasse Meholm synspunkter og tro på at bitcoin gjerne vil stige kraftig igjen i årene fremover, og når stormen nå på noe tidspunkt rundt kryptovaluta roer seg ned.

Nå har vi sett nærmere på det tekniske bildet for Bitcoin her i dag, og hva dette indikerer for den videre utviklingen til bitcoin nå på kort og mellomlang sikt.

Teknisk Analyse av Bicoin (BTC):

Bitcoin (BTC) har brutt ned i gjennom nedre trendlinje for en tid tilbake i den bratt stigende langsiktige trenden de seneste årene nå (jf. nederste av diagrammene nedenfor her).

Det ble med dette bruddet ned i gjennom nedre trendlinje i denne bratte langsiktige stigende trenden for bitcoin utløst negative tekniske signaler for den videre utviklinge for bitcon på kort og mellomlang sikt.

Bitcoin tester nå et viktig teknisk støttenivå fra forrige bunn i begynnelsen av februar 2018, rundt USD 6,900 – 7,000 (jf. nederst av diagrammene nedenfor i saken her).

Det er etablert en fallende trend for bitcoin i det korte til mellomlangsiktige bildet nå (jf. øverste av diagrammene nedenfor), og i henhold til denne så vil bitcon kunne falle ned i mot USD 4,500-nivået om den bryter ned i gjennom det nå viktige tekniske støttenivået rundt USD 6,900 – 7,000.

Det som taler for at bitcoin kanskje kan klare å ta i mot nå ved støttenivået rundt USD 6,900 – 7,000 er momentum-indikatoren RSI som begynner å komme ned på et tilsvarende oversolgt nivå hvor det tidligere har kommet positive vendinger opp igjen for bitcoin (jf. nederste av diagrammene nedenfor).

Vi har der markert slike perioder med RSI som viser kraftig oversolgt situasjon for bitcoin, og hvor det da har kommet kraftige rekyler opp og oppgangsperioder for bitcoin deretter.

Det som gjør at det mer usikkert om det vil komme tilsvarende vending opp for bitcoin nå, og selv om RSI begynner å vise en tilsvarende oversolgt situasjon for bitcoin.

Ja det er flere forhold, og blant annet at det altså nå er etablert en fallende trend for bitcoin på kort og mellomlang sikt.

Videre så er det også i ferd med kunne utløses det fryktede tekniske signalet kalt ‘Death Cross Signal’, og som utløses når det noe mer kortsiktige glidende gjennomsnitt (moving average, 50 days) bryter ned i gjennom det mer langsktige glidende gjennomsnitt (moving average, 200 days).

Dette er et signal om at både den kortsiktige og mellomlangsiktige trenden for underliggende objekt (her: bitcoin) har gått over til nå en negativ trend på kort og mellomlang sikt.

Dette gjør at vi ikke er like trygge som da bitcoin var i en langsiktige stigende trend, og RSI momentum-indikator viste under korreksjoner en oversolgt situasjon for bitcoin, og så kom vendinger oppover igjen.

Ja det samlede tekniske bildet for bitcon er ikke like positivt nå, og som det har vært under den bratte oppgangstrenden de seneste vel tre årene vi har fulgt bitcoin og hatt en rekke positive analyser tidligere av bitcoin hos Aksjeanalyser.com.

Nå er det tekniske bildet for bitcoin vendt til negativt på kort og mellomlang sikt, og den kortsiktige fallende trenden som er etablert nå for bitcoin.

Den indikerer altså om prisen bryter ned i gjennom det nå viktige tekniske støttenivået rundt USD 6,900, at bitcon kan da komme til å stupe videre kanskje helt ned i mot USD 4,500-nivået i løpet av da et par måneders tid.

Skulle også USD 4,500-nivået brytes så vil neste tekniske støttenivå av større betydning for bitcoin være ned i mot USD 2,800-3,000.

For å endre det nå negative tekniske bildet for bitcoin som er blitt dannet på kort og mellomlang sikt for bitcoin.

Ja så måm bitcoin prisen stige opp over både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt (som er i dag rundt USD 9,500), men det bør også komme et brudd opp i gjennom forrige topper i fra slutten av februar og begynnelsen av mars 2018, rundt USD 11,800.

Så inntil bitcoin eventuelt stiger opp til rundt USD 12,000, ja så er det nå etablert et negativt teknisk bilde på kort og mellomlang sikt for bitcoin hvor vi vurderer faren for videre nedgang som relativt stor.

Vi tror hos Aksjeanalyser.com og KryptoValutaTrading.com, og som Twitter-sjefen og DNBs ekspert på kryptovaluta Lasse Meholm, at bitcoin kan stige kraftig igjen i årene fremover når stormen nå på noe tidspunkt rundt kryptovaluta roer seg ned.

Vi vil i hvert fall hver uke her hos KryptoValutaTrading.com komme med oppdaterte tekniske analyser av både bitcoin og også andre populære kryptovaluter, og prøve etter beste evne å komme med våre synspunkter basert på tekniske analyse av bitcoin mv. slik som her, og om hva vi tror om den videre utviklingen for kryptovalutaene fremover.

Det vil være et absolutt hovedfokus på bitcoin, og som er eneste kryptovaluta vi hos Aksjeanalyser.com har valgt å følge og ha saker og analyser av disse seneste vel tre årene nå, og det av den enkle grunn at vi tenker og mener som Twitter-sjefen og DNBs ekspert på kryptovalutaer at det er store sjanser for at det vil stå igjen en vinner her til slutt, og som vi tror vil være bitcoin.

Vi tror at det kan komme gode kjøpsmuligheter i månedene fremover ved en gjerne fortsatt kraftig turbulens og korreksjoner i kryptovaluta før stormen tror vi stilner og vi gjerne ser starten på en ny kraftig oppgangsperiode over de kommende årene igjen, og da tror vi spesielt for bitcoin, og som altså er den kryptovaluta vi her kommer til å ha klart mest fokus på.

BTC-290318

BTC-29032018

Husk også å ha lest vår disclaimer her…